Project Description

Sonja Dženneta

Sonja Dženneta
Sonja Dženneta

Sonja Dženneta Dervišić (rođ.Levačić) je dipl. psihologinja i psihoterapeutkinja, Reiki majstorica, slikarica, spisateljica, autorica you tube kanala i fb -stranice „Sonja Dženneta-Motivacija za život“, voditeljica seminara i radionica na raznovrsne i vrlo zanimljive teme: motivacisjki seminari, široki spektar psiholoških tema, meditacije, te posebno Sufi-pokretno-plesna meditacija, teme o Reiki-prirodnom sustavu iscjeljivanja, o relaksaciji, tehnikama disanja, teme kreativnog izražavanja putem slikanja i dr..

2015. dešava se veliki požar u kojem Sonja sa svojom djecom u jednoj noći ostaje bez doma, te godinu dana žive „na samome dnu“ , u skladištu za ugalj. Preživljavanje u teškim životnim uvjetima rezultiralo je time da već godinu dana poslije, objavljuje svoje prve motivacijske priče iz ovoga perioda, u kojima opisuje strategije i načine koji su im pomogli opstati.

2016. Sonja Dženneta postaje motivacijski govornik, voditeljica motivacijskih seminara u regiji i dalje, spisateljica, kao i autorica you tube kanala „Sonja Dženneta-Motivacija za život“, čime stiče za jako kratko vrijeme veliku popularnost. Sonja Dženneta je majka dva dječaka, Azhara i Orhana, sa kojima živi u malom bosanskom gradiću Žepču.

KAKO USPIJEVA SVE OVO ? Pitaju je ljudi često. A evo i odgovora : Rođena je 1963. godine, dakle u pitanju je pet i pol decenija njenoga života i tri decenije radnoga vijeka. A sa intenzivnim radom na sebi počinje već u tinejdžerskom dobu i nikada više ne prestaje. Tako joj uspijeva ostvarivati sve ovo, pa je i njena ekspanzija skoro nevjerojatna, zaključuju mnogi, te je u sve većem broju slijede po njima potrebnim područjima.

Rođena je u Belom Manastiru, baranjskom gradiću u Hrvatskoj, gdje radi kao psiholog u Domu zdravlja Osijek i Domu zdravlja Beli Manastir. Ovdje živi do svoje dvadeset osme godine.

Od ratne 1991. do 1997. živi i radi u Minhenu, u Njemačkoj, gdje se bavi uglavnom ratnom problematikom i pomaže brojnim stradalnicima iz ratom pogođenih prostora bivše Jugoslavije pružanjem raznih vidova psihološke pomoći, a ujedno je jedan od osnivača i suradnika poznatog „SOS-telefon za izbjeglice iz bivše Jugoslavije“ u Minhenu.

Od 1997., živi u Bosni i Hercegovini, gdje se dugi niz godina bavi pružanjem stručne pomoći ratom traumatiziranoj populaciji, kao i stručnom osoblju koje radi sa ugroženima. Također se bavi i vrlo raznovrsnim drugim psihološkim poslovima, a vezanim za područja BiH, Njemačke i Hrvatske.

Studij psihologije završila je 1988. na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i stekla zvanje Dipl.psihologinja.

Na osnovu impresivnog broja psihoterapeutskih sesija sa ratnim stradalnicima, ranjenicima i prognanicima iz bivše Jugoslavije, u Njemačkoj i u Bosni i Hercegovini, te velikog broja sesija osobne psihoterapije u kojima je i sama učestvovala kao klijent, kao i dotadašnjih brojnih stručnih usavršavanja iz ratne traume i drugih oblasti – 1993. god. Ludwig-Maximilans Univerzitet u Minhenu, priznaje joj stručnost za Psihoterapeuta ratne traume.

Tri decenije svoga radnoga vijeka u neprestanom je stručnom usavršavanju i višegodišnjim edukacijama u  raznim zemljama, a na teme iz : ratne traume, Kreativnog izražavanja putem slikanja i ostalih Gestalt-tehnika, Biodinamičke terapije, Nasilja u društvu i seksuanog zlostavljanja, Seksualnog zlostavljanja u djetinjstvu, Porodične dinamike i sistemskih konstelacija, Plesova Univerzalnog Mira, učesnica je brojnih velikih seminara i radionica sa temama lične transformacije, a  koje vode najveći svjetski stručnjaci i treneri ,.…

Njen rad na sebi putem art-terapije, koji datira od 1993. rezultirao je sa vrlo interesantnim i specifičnim slikarskim djelima, koja su vrlo zapažena i predstavljena na više velikih samostalnih izložbi u Bosni i Hercegovini i Njemačkoj, te je autorici pridodano i zvanje Slikarice.

Također zadnjih 18 godina intenzivno radi i kao Reiki-terapeut.
U I i II stupanj inicirana je 2000. i 2001.
U III stupanj škole Reiki Usui Shiki Ryoho inicirana je 2014. i stekla zvanje Majstor Reiki – Usui sustava prirodnog iscjeljivanja.

Uz brojne edukacije i konstantan rad na sebi, okreće se sve više ka spiritualnosti, Zakonu privlačenja, intenzivnom duhovnom razvoju.

Zadnjih godina težište njenoga rada je: motivacijsko govorništvo, motivacijski seminari, produkcija video-zapisa za you tube, individualni treninzi za osobni rast, individualni Reiki-tretmani, slikarstvo, rad na njenim knjigama i audio cd-ovima koji sadrže moćan alat za rad na sebi,…. – a sve sa ciljem buđenja i podizanja svijesti o tome koliko je ovaj život veličanstven i dragocjen dar, koliko je naš život  upravo u našim rukama, a koliko smo i sami moćna i božanstvena bića.

Sonjin cjelokupan život bogato je protkan podizanjem svijesti kroz neprestani osobni rast i kroz obučavanje onih koji pokažu spremnost i hrabrost „suočiti se sa vlastitim sjajem“.

Protkan iznalaženjem modula najsretnijeg mogućeg življenja,

življenja u skladu sa svojom vlastitom svrhom, ekspanzijom i služenju drugima.
Življenja u obilju i blagostanju. Življenja u ljubavi i zahvalnosti.
Življenja u skladu sa sobom i svojom dušom.
U skladu sa prirodom.
U skladu sa našom divnom planetom.
U skladu sa Univerzumom.
U skladu sa Božanskim.

„Rad na sebi je naš najveći dar sebi  i cijelom čovječanstvu!„  Sonja Dženneta

Sonju možete pratiti, kao i direktno kontaktirati na:
E-mail: sonjadzenneta@gmail.com
Web site: www.sonjadzenneta.com
You tube kanal: Sonja Dzenneta-Motivacija za život
Fb: Sonja Dženneta
Fb stranica: Sonja Dženneta, Motivacija za život
Fb stranica: Sonja Dženneta – Slikarska galerija
Tel./Viber/ WhatsApp: 00387 (0)61 472 166