Project Description

Željka Šoš

Željka Šoš
Željka Šoš

Željka Šoš, rođena Marić 1977. godine u Bečeju.

Po zanimanju specijalista strukovni nutricionista-dijetetičar sa više od 10 godina iskustva u radu sa zdravim i bolesnim ljudima svih starosnih grupa.

Godinama radim na ličnom usavršavanju kako bi rad sa ljudima kojima je potrebna stručna pomoć bio na najvišem nivou. Bolesti i tegobe menjaju karaktere pa se trudim da probleme rešimo zajednički,pacijenti i ja, navodeći ih uvek da se aktivno uključe u eliminaciju problema.

Prve godine rada u struci su bile usmerene na stariju populaciju,a iskustva i informacije dobijene tada ću nositi kroz ceo život.

Volim svoj posao i struku koja je za sada još nedovoljno zastupljena grana medicine.

Svoj zdravstveni-prosvetni rad sam upotpunjavala edukacijama kao i organizovanjem tribina, radionica i igara za najmlađe.

Edukovala sam trudnice i majke malih beba, decu, odraslu populaciju, aktivne sportiste i rekreativce. Član sam jedne velike grupe koja pruža podršku dojenju kao osnovom vidu prehrane beba do 6 meseci, sa ciljem afirmacije dojenja i nakon tog perioda.

Organizator sam prvog festivala zdravlja u Vojvodini, povodom “Svetskog dana hrane” sa temom ishrane pod nazivom “Zdravlje Na tanjiru”. Tokom festivala je promotivno pročitano par pesama iz moje duhovite zbirke pesama o hrani ”Žvakalica” namenjenoj deci mlađeg školskog uzrasta.

U budućnosti vidim mnogo više dana posvećenih zdravoj ishrani i zdravim stilovima života.

Moja vizija je da se o ishrani deca počnu edukovati od najranijih dana sa ciljem prevencije nastanka gojaznosti i niza problema koje ona nosi.

Nova zbirka pesama o hrani je u nastajanju… Do tada će se već usvajati neke od zdravih navika koje promovišemo.