Project Description

Rajna Banovac

Rajna Banovac
Rajna Banovac

Njezin moto jeste: Što mogu učiniti danas?! – bez obzira na godine.
Rajna Banovac, rođena je 10.12.1958. u Zagrebu.

Po zvanju upravna pravnica, ali duži niz godina radila u INA, d.d., na početku kao stenodaktilograf, a kasnije na uvođenju informacijskih poslovnih sustava. Specijalnost su joj dokumentacijski sustavi i „ured bez papira“.

Nakon radnoga staža od 37 godina odlučuje se posvetiti obitelji i sebi, ali ne miruje i ubrzo ulazi u svijet Interneta i network marketinga i pronalazi se u novoj profesiji. Radi kao edukator, a posebno voli pisanje pa osim što je publicirala dvije knjige „Ljudi iz sjene“ i „Prilagodba“, nova strast joj je blog. Kroz blog ispunjava svoju potrebu za pisanjem, prenosi na taj način ne samo znanje svojim sadašnjim i potencijalnim suradnicima, već i osjećaje koje drugi mogu prepoznati i u sebi. Prirodna i susretljiva, iskrena i nenametljiva, što je vidljivo i iz njenih video materijala, kroči putem prepoznatljivosti i gradi svoj brend lidera.

Aktivna je u udruzi Hrvatsko stenografsko društvo koje okuplja mlade talente iz područja daktilografije, stenografije i naprednog word procesora. Član je Upravnog odbora, a svojim ponovnim pojavljivanjem na svjetskom natjecanju Intersteno u disciplini stenografije i daktilografije dokazuje svoj talenat i u zrelijem dobu, ali daje i poruku mladima da samo sustavnim i ustrajnim radom mogu doći do visokih, majstorskih rezultata.

Zalaže se za cjeloživotno učenje. Smatra da samo znanje i primjena istog mogu osigurati egzistenciju svakoga od nas i dovesti do slobode. Želja joj je pridonijeti buđenju svojih sugrađana, a i šire, da na vrijeme uzmu život u svoje ruke, učine maksimalno sve što je moguće da ostvare svoje potencijale ili iskoriste najbolje iz postojeće situacije.